3 Ocak 2012 Salı

peynirli tosun börek

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bol neşeli bir gün diliyorum arkadaşlar.bugün sizlerle çok lezzetli bir börek paylaşmak istiyorum.ismi yoktu aslında ama ben tosun börek demek istedim.ayrıca bu tarifi 71.HAFTA  PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili arkadaşım YEŞİL MUTFAK  a göndermek istiyorum.değişik ve lezzetli bir börek için buyrun bakalım tarifimize.

malzemeler:
4 adet yufka
1/2 pk margarin
1 çay bardağı süt
beyaz peynir
üstü:1 kase soğuk su ve galeta unu
margarin bir tavada eritilir.eriyen margarine 1 çay bardağı süt ilave edilerek karıştırılır.yufkanın biri düz bir zemine serilir.üstüne fırça yardımıyla süt yağ karışımından sürülür.üstüne ikinci yufka serilir ve aynı harç sürülür.tekrar üçüncü yufka serilir ve aynı harç sürülür.en üste dördüncü yufka serilir ve bıçakla üçgen dörde kesilir.kesilen üçgenler tekrar dörde kesilerek tam 16 üçgen elde edilir.üçgenlerin geniş kenarına beyaz peynir veya lor konulur ve sigara böreği gibi sarılır.
sarılan börekler bir tepsiye dizilir ve dondurucuya atılır.bir gece dondurucuda bekletelin börekler çıkarılır ve önce suya batırılır.sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: