14 Mart 2012 Çarşamba

malak(yöresel)

tüm arkadaşlarıma günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugün sizlerle yöresel  bir lezzet paylaşmak istiyorum.aslında bu göründüğünüz harika lezzeti ben değil komşum yaptı.bende sizlere anlatmaya çalışacağım.belki sizler değişik isimle biliyor da  olabilirsiniz ama bizim burada başka bir ismi yok.ayrıca bu tarifi 73.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/a gönderiyorum.buyrun bakalım  lezzetli bir malak tarifimize.

malzemeler:
un
su
pekmez
ceviz
tereyağ
tencereye un konulur ve su ilavesiyle karıştırılarak hafif cıvık bir hamur yapılır ve ocakta pişirilir.pişen hamur  kaşık yardımıyla tepsiye dökülür. ayrı bir tencerede tereyağ eritilirek pekmeze ilave edilir ve ocakta 5 dk kaynatılır.tepsiye döşenen hamurların üstüne tereyağlı pekmez dökülür ve üstü çekilmiş cevizle süslenir.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok: